Ortopedi

Här är vår nya ortoped Géraldine Sgro, som era djur kommer få träffa på både polikliniken och operation. Géraldine tog veterinärexamen i Frankrike 2006 och har utbildning i mjukdelskirurgi, ortopedi, neurokirurgi och har jobbat uteslutande inom kirurgi sedan 2017.

Hon har utbildat sig på Aquivet Anicura- ett remisssjukhus i Bordeaux, Frankrike bestående av 10 specialister och ett akutteam.

Huvudintressen är sport- och brukshundar, ortopedi, spinal neurokirurgi, smärtbehandling och BOAS.                                            

Vad är ortopedi?

Ortopedi är specialisering på diagnostisering samt behandling av sjukdomar i skelett, leder och muskulatur. Hos oss får ditt djur träffa ett mycket kompetent och sammansvetsat team av sköterska och veterinär. 

Vanliga skador som ditt djur kan drabbas av är: 

  • Tillväxtrubbningar
  • Patellaluxation
  • Höftledsdysplasi
  • Ledbandsskador
  • Frakturer
  • Artros
  • Korsbandsskada 

Vad kan du förvänta dig av ett ortopedibesök på Sollentuna Djurklinik?

Hos oss får du hjälp genom hela processen, från bokning till diagnostisering till behandling och sedan eventuell eftervård. För oss är det mycket viktigt att ha ett nära samarbete med djurägaren så att man är medveten om vad nästa steg i processen är. 

Vid första besöket utförs en ortopedisk undersökning där veterinären undersöker djuret, ser hur djuret rör sig och ofta går man vidare med röntgen. I de flesta fall kommer djuret få lugnande inför röntgen då man vill ha så bra bilder som möjligt. 

Eftervård och REHAB 

Vi har ett nära samarbete med Anna Nähl på Dog Totality Sweden. Efter en skada eller operation är rehabiliteringen en mycket viktig del av läkningsprocessen. Anna är legitimerad sjukgymnast av Jordbruksverket, godkänd för arbete inom djurens hälso-och sjukvård och har mer än 19 års yrkeserfarenhet inom veterinärmedicin. Mer om hennes arbete kan du läsa om HÄR